İçeriğe geç

Haleldar Etmek Ne Demek

Haledar ne demek?

Hâle-dar (ﻫﺎﻟﻪ ﺩﺍﺭ) birlik. sıf. (Farsça dār “sahipli ve malik olan”) Bir hale, hale, ışık halesiyle çevrili: Sahbâ-yı neşât penceremize girmedi / Mâh-ı münîri (Azmîzâde Hâletî) kutsayamadık. Bir varlık hali olarak hareket edersen, badri shafak / Sınırlı miktarda söz olabilir (Mehmet Âkif).

Halel getirmek ne demek?

Tureng – zarar vermek – Türkçe İngilizce sözlük. Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: Önyargı.

Halel etmek ne demek?

Zarar vermek: Zarar vermek, engellemek: Riyakârlık sebebiyle aşk faziletlerini zedeleyerek / Bâkî ismini anarken nasıl bir yol izlenmelidir?

Halel gelmek ne demek hukuk?

eylem. bozulmak, bulanıklaşmak, gölgeye düşmek.

Hasbel etmek ne demek?

Hiçbir çabası ve masrafı olmadan: “Tesadüfen yönetici oldu.”

Halel bozma ne demek?

Eylem. rahatsız etmek, zarar vermek.

Halletmek ne anlama gelir?

Bir nesneyi bir sıvı içinde eritmek. Görünüşte zor bir olay veya duruma bir çözüm bulmak. Bir şeyi olumlu bir sonuca ulaştırmak, bir şeyi harekete geçirmek. (argo) Bir yiyeceği yenilebilir hale getirmek.

HULF etmek ne demek?

ѻ Bozmak: Sözünde durmamak, sözünü bozmak: Sulh-i visal-i dil-rubâ’nın verdiği söz yerine gelmiştir. / Bozarsa Zihniyâ bugün vallahi gavgā’dır (Bayburtlu Zihni).

Hâlef ne demek?

İslam hukukundan bir terim. Sözlükte “bir şeyin yerini alan şey, fiyat” ve selefin aksine “sonraki nesil veya kişi” anlamına gelir.

Havutlamak ne demek?

Geçmişte Yörük yaşam tarzında etkin bir rol oynayan develer, güreş sayesinde günümüzde de varlığını sürdürmektedir. Deve güreşini özel kılan deve giydirme işlemine “Havutlama” adı verilir. Sonrasında yapılan “Havut Hayri”, deve güreşinin ritüel uygulamalarının bir parçasıdır.

Halel ne anlama gelir?

Bozulmamak, bozulmamak anlamına gelen bir kelime olduğu da söylenebilir. Bozulma ve düzensizlik anlamında kullanılan bir kelime olan helal, dilimizde sürekli kullanılan bir kelime olarak ifade edilebilir.

Hukukta eski hale getirme ne demek?

İade, kişinin kontrolü dışında olan sebeplerden dolayı kanunda belirlenen veya hakim tarafından belirlenen süre içinde bir eylemi gerçekleştirmemesi durumunda, o kişiye bir eylemi gerçekleştirme hakkının verilmesidir. İade, belirlenen sürenin kaçırılması durumunda bile mümkündür. Sadece Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunu’nda değil, usul hukukuna ilişkin diğer kanunlarda da belirlenen süreler…

Hale gelmek ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş:.

Halâskârı ne demek?

Bu günlerde Atatürk’ün buradaki evi çok hareketli günler yaşadı. O zamanlar Şişli Caddesi olarak adlandırılan sokağın adı, 1927’de Atatürk’e atıfla “Halâskâr” ve “kurtarıcı” anlamına gelen “gazi” sözcüklerinin birleştirilmesiyle Halaskârgazi olarak değiştirildi.

Haridar ne demek?

(ﺧﺮﻳﺪﺍﺭ) i. (Farsça ḫarіdār) alıcı, müşteri: Git ey Yûsuf-ı sanî ana, kendini sat / O, Mısır’da sana yoldaş olsun (Zâtî).

Halel ne demek kelime anlamı?

Helal kelimesi düzensizlik ve bozukluk anlamında kullanılmaktadır. Türk Dil Kurumu’na göre, daha önce kadınların kullandığı cam bileziğe de helal denmektedir.

Hale gelmek ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş:.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir