İçeriğe geç

Birara Bire Nasıl Yazılır

Biraraya birleşik mi ayrı mı?

TDK’ya göre “bira” kelimesinin doğru yazımı “bira”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Bire bir bitişik mi ayrı mı?

İsim ekleri ve iyelik ekleri alan ikilemeler de ayrı ayrı yazılır: başa baş, diz dize, el ele, göz göze, birbirine, omuz omuza, yan yana; baştan sona, daldan dala, elden ele, günden güne, içinden, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), bire bir, bire bir, bire bir; birer birer, boşuna, gün be gün, birer birer…

Biran bir nasıl yazılır?

TDK sözlüklerine göre “bir an” ayrı yazılır. Bazı örneklerde görülen “biran” gibi yazımlar yanlıştır. TDK’ya göre zarf olarak kullanılan “bir an” sözcüğünün anlamı şudur: Çok kısa bir zaman dilimi.

TDK birden bire nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’na göre, aniden veya aniden anlamına gelen bu kelimenin doğru yazımı, bileşik yazımıdır. Yani doğru yazımı “ANİDEN”dir. Bir cümlede bileşik formda kullanılması, doğru kullanımına bir örnektir.

Biraraya ne demek?

[1] bir yerde toplanmak; buluşmak.

Biraraya gelmek nasıl yazılır?

“Come together” nasıl yazılır? Bir yerde toplanmak ve buluşmak anlamına gelen bu kelimenin doğru yazımı Türk Dil Kurumu’na göre “COME TOGETHER” olmalıdır. Bu şekilde kullanılması doğru kullanım örneğidir ve cümlenin doğru anlamını iletir.

Baş köşe nasıl yazılır TDK?

Bas kelimesiyle oluşturulmuş sıfat öbekleri: patron, başbakan, patron hanım, patron çavuş, patron işi, patron ödülü, patron doktor, patron hemşire, patron kahraman, sermaye, başkomutan, patron köşe, patron müfettiş, patron öğretmen, başparmak, patron güreşçi, başrol oyuncusu, patron savcı, patron yazar, vb.

Gitgide bir nasıl yazılır?

GİTGİDETDK YAZIMI Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesindeki sözlüğe bakıldığında kelimenin gitgide olarak yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen “gradually” kelimesinin ayrı yazımı bir yazım hatasıdır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “gradually”dir.

Çevrim içi nasıl yazılır?

“Online” kelimesinin doğru yazımı: TDK tarafından belirlenen “Online” kelimesinin doğru yazımı “online”dır. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.

Bire bir de nasıl yazılır?

BİR-BİR KELİMESİNİN ANLAMI: İsim ekleri ve iyelik eki almış ikilemeler de ayrı yazılır.

Bir bir nasıl yazılır?

TDK’ya göre Few kelimesinin doğru yazımı “a few” şeklindedir.

Önsöz nasıl yazılır?

ÖNSÖZ YA DA ÖNSÖZ? TDK web sitesinde sözlüğü aradığımızda, sözlükte “önsöz” kelimesine rastlanmıyor. TDK’da kelimenin doğru yazımı “önsöz” olarak ayrı yazılır.

Peş peşe bitişik mi ayrı mı?

Türk Dil Kurumu, resmi web sitesinde ardışık kelimeler ve diğer kelimeler hakkında bilgi verdi. İşte bu kelime hakkında bilmeniz gerekenler… ‘TEK’ YAZIMI TDK’DA! Ardışık kelimesi, TDK’ya göre farklı yazımlara sahip kelimelerden biridir.

Bire bir neden ayrı yazılır?

“One to one” kelimesi; “one to one”, “face to face”, “face to face”, “apporpriate”, “the same, exactly the same”, “as desired” vb. sözlük anlamlarında veya ölçü ve sayıyı ifade etmek için kullanılır. İsim olarak kullanıldığında yanında yazılmalı; sıfat veya zarf olarak kullanıldığında ayrı yazılmalıdır.

Peşi sıra nasıl yazılır?

8. Dış, iç ve sıradan kelimelerinden oluşan bileşik kelimeler ve terimler ayrı ayrı yazılır: ahlaksız, çağdışı, din dışı, kanunsuz, alışılmadık, yasadışı; ceviz, hafta içi, yerli; sırayla, sonra, ardından, ayrıca, vb.

Birarada ayri mi?

TDK’ya göre Bir Arada kelimesinin doğru yazımı “birlikte”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “birlikte”dir.

Birleşik kelimeler ayrı yazılır mı?

Birleşme sırasında kelimelerden birinin veya ikinci kelimenin anlamı değişmeyen birleşik sözcükler ayrı ayrı yazılır.

Birlesik mi ayri mi?

Bu ek geleneksel olarak ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak ünlü uyumunu takip eder: Kaldı? Sen de geldin mi? Mümkün mü? İnsanlık öldü mü?

Cır cır böceği nasıl yazılır TDK?

CRICKET SÖZCÜĞÜNÜN ANLAMI: Cicada. Fermuar anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla cricket olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı ratchet şeklinde olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir