İçeriğe geç

Çilimli Nerenin Kazası

Çilimli nerenin?

Çilimli 1990 yılında Düzce’den ayrılarak bağımsız ilçe olmuştur. Düzce Aralık 1999’da il olunca Çilimli Düzce’ye bağlanmıştır. İlçe merkezinde belediye teşkilatı vardır. İlçenin 3 ilçesi ve 22 köyü vardır.

Çilimli Belediyesi nereye bağlıdır?

İlçemiz Kaplandede Dağları eteklerinde yer almakta olup Düzce şehir merkezine 15 km uzaklıktadır.

Çilimli Belediyespor hangi şehirde?

Kulüp kodu: 010272 Adres:. NO:1 ÇİLİMLİ/DÜZCEŞehir:DÜZCERBölge:SAKARYATEtelefon:0380 681 50 043 diğer hatlar

Çilimli neyi meşhur?

Çilimli ilçesine bağlı Tepeköy’de üretilen şeker kamışı; kansızlık, kemik erimesi ve halsizlik gibi birçok hastalığa iyi geliyor. Düzce ormanlarından ve fındık bahçelerinden gelen yabani çilekleri mutlaka deneyin. Yerel pazarda kolayca bulunabilen bu yabani çileğin besin değeri de oldukça yüksektir.

Çilimli Spor maçı kaç kaç bitti?

Çilimli Belediyespor farklı mağlup oldu. 2023-2024 futbol sezonunda şehrimizi bölgesel amatör futbol liginde temsil eden Çilimli Belediyespor, sezonun son deplasman maçında Eskişehirspor’a 1-4 yenildi.

Çilimli nüfusu ne kadar?

Türkiye İstatistik Kurumu, 2017 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarını açıkladı. 31 Aralık 2017 itibarıyla Türkiye’de 80 milyon 810 bin 525 kişi yaşıyor. Çilimli merkez ilçesinin nüfusu 2017 yılında yüzde 5,8 artarak 10 bine yükselirken, ilçenin toplam nüfusu yüzde 1.

Çilimli Kaymakamı kimdir?

Kaymakamımız Sayın Furkan ALPAY, ilçemize bağlı Pırpır köyünde yapımı devam eden cami inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Geredespor hangi ligde?

Bölgesel Amatör Lig#TakımP4 4Ankara T.K.İ Ankara T.K.İ515Çilimli Bld Çilimli Bld476Kdz.Ereğli Bld Kdz.Ereğli Bld467Geredespor4510 hat daha

Nazilli Belediyespor hangi şehrin takımı?

NazilliNazillispor / Temsil eden

Düzce’nin en meşhur yemeği nedir?

Bu yemeklerden biri de Düzce’nin meşhur yemeği haline gelen Mamursa’dır. Sadece mısır unu, su ve yumurtadan yapılır, çeşitli peynir çeşitleri veya kıyma ile servis edilir. Keskin bir tadı vardır.

Bolu’da hangi yemeği meşhur?

Meşhur Bolu Yemekleri: Orman Kebabı, Abant Kebabı, Ovmaç Çorbası, Yayla Çorbası, Kedi Batmaz Menge Pilavı, Kandırık Dolması, Kızılcık Tarhana Çorbası, devamı…

Sakarya yöresine ait yemekler nelerdir?

Sakarya’nın meşhur yemekleri: Islama köftesi. Pekmezli ayva dolması. Balkabağı ekmeği. Pırasa böreği. Çerkez tavuğu. Adapazarı usulü kuzu budu. Balkabağı pidesi. Oklu keşkek. Daha fazla ürün…

Çilimli adı nereden gelmiştir?

Çilimli halk hikayelerinde, Gümüşabad’dan (Gümüşova) çıkarılan gümüşün Çilimli’de işlenmesinden dolayı buraya Çilmi denildiği söylenmektedir. Osmanlı Arşivi’ndeki belgelerde ise ismi Çilmi, Çilmi Karyesi (köyü) olarak geçmektedir.

Sakarya’nın neyi meşhur?

Sakarya seyahatiniz sırasında mutlaka Islama köfte, ayva dolması, Çerkez tavuğu, çeneli köfte, bulgur çorbası, pırasa böreği ve kabak gözlemesini denemelisiniz. Sakarya’da yemek için ne alınır? Kendiniz ve sevdikleriniz için mutlaka badem kurabiyesi, pide ve armut pekmezi almalısınız.

Karabük’ün neyi meşhur?

Perobi, Bantrma, Sini Bureği, Çullu Börek, Bazlama, Su Böreği, ev baklavası, safranlı zerde, höşmerim ve haluşka yöresel yemeklerden bazılarıdır. Özellikle sonbahar aylarında bölgede bulunan kanlıca ve diğer mantar türlerinden yapılan yemekler ve börekler Karabük mutfağına ayrı bir zenginlik katmaktadır.

Kaynaşlının neyi meşhur?

İlçenin başlıca turistik potansiyelleri şunlardır: Topuk Yaylası ve Göleti, Sakarca, İkizler, Fernti, Yeniyurt, Sinekli ve Yörükler Yaylaları, Kurugöl Tabiat Parkı, Dipsizgöl Göleti, Gırgın Çayırı ve Yazlık Köyü-Piknik ve Mesire Yerleri, Karaçalı Orhangazi Cuma Camii, Kaynaşlı Motorsporları Merkezi, Saz Köyü ve Kaynaşlı Bolu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir